благодарение на тези конституционни промени. Това заяви в петък в Панорама

...
благодарение на тези конституционни промени. Това заяви в петък в Панорама
Коментари Харесай

Славов вижда връзка между решението за Шенген и конституционните промени

с помощта на тези конституционни промени. Това съобщи в петък в " Панорама " по Българска национална телевизия правосъдният министър Атанас Славов.

" Ако ние не бяхме посочили увереност от първия ден на това ръководство за промени в Конституцията, за промени в законодателството, за подсилване на върховенството на правото, нямаше да има такова решение ", съобщи той.

През почивните дни ще се организира съвещание на комисията по конституционни въпроси в Народното събрание и идната седмица ще  има второ и трето гласоподаване и да приемем главния закон на страната, чака той. 

" Това е началото, а не краят на процеса. Следващите няколко месеца ще бъдат отдадени на всички останали промени - построяването на новата антикорупционна комисия, която ще има проверяващи функционалности, тъй че корумпираните хора да не са по министерствата, а където им е мястото ", сподели той.
 Има Такъв Народ се закани да спре в зала гласуването на измененията в Конституцията
Има Такъв Народ се закани да спре в зала гласуването на измененията в Конституцията

Парламентраната група ще бъде пред трибуната на Народно събрание в символ на либерален цивилен митинг

Славов разяснява и друга настояща тематика -

Той е безапелационен, че демонтажът няма общо с конституционните промени и не цели да отвлича вниманието от тях.

" Според мен премахването на този монумент е закъсняло с към 33 години. Това трябваше да се случи още 90-та година, когато махнаха петолъчката. Дългото прощаване със знаците на тоталитаризма е един от проблемите на нашето общество " , счита министърът.

По отношение на Конституцията изключителното съвещание ще бъде във вторник. Ние от Има Такъв Народ ще протестираме, с цел да спрем гласуването в зал а. Няма да допуснем да се организира гласуването в зала и ще бъдем пред трибуната на Народно събрание в символ на либерален цивилен митинг. Няма мощ, която да ни изгони. Това съобщи в петък депутатът от Има Такъв Народ Станислав Балабанов.

По думите му даже измененията в Основният закон да бъдат признати, те ще бъдат спрени от Конституционния съд. Той акцентира, че нито един парламентарен специалист не е дал позитивно мнение за измененията.

Не може " некомпетентни политици да вкарват оферти и да употребяват Народното събрание като фабрика за техните извратени стопански фантазии, изповядвайки концепцията за смяна в Конституцията, която да е по тяхно сходство, безапелационен бе Балабанов. Той уточни, че досега сглобката е изпрала имиджа и на Бойко Борисов, и на Делян Пеевски.
 Опозицията с изискване: Конституцията, МОЧА или нови избори
Опозицията с изискване: Конституцията, МОЧА или нови избори

" Възраждане " и Има Такъв Народ не престават с митинга си в пленарна зала
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР